Luister de trailer

Of meer van onze podcasts in de NRC Audio-app.

We leven in turbulente tijden, veranderingen gaan razendsnel. Een beetje houvast in dit bestaan kan geen kwaad.

De beste houvast die wij je kunnen bieden is Japke-d. Bouma. Al jaren schrijft ze over ons werkende bestaan, maar ze is ook een vraagbaak en een allesweter over het dagelijks leven.

In de podcast Japke-d. denkt mee spreekt Japke-d. Bouma met haar favoriete NRC-collega Peter Leijten over de grote kwesties van ons bestaan. Bijvoorbeeld over thuiswerken (blijkt toch niet zo goed voor ons te zijn), millennials (nog erger dan boomers), kinderen krijgen (die roze wolk is verzonnen door een man met een aktetas) of leiderschap (niet iedereen kan een goede leider worden; Japke was ooit een hele slechte). Wekelijks bieden Japke en Peter – die elkaar van hun werk bij de krant al jaren kennen – in afleveringen van twintig minuten, een reddingsboei, een luisterend oor, tips en tricks en soms een beetje troost.

Japke-d. denkt mee is elke dinsdag te beluisteren via de NRC Audio-app of andere podcastapps.

Wil je dat Japke-d. met jou mee denkt? Mail je vraag naar [email protected].

Afleveringen

Hosts

  • Japke-d. Bouma

    (1970) is sinds 1997 in dienst van NRC. Ze was er verslaggever, eindredacteur en, haar huidige functie: columnist. Verder geeft ze lezingen. Over kantoor, taal, de arbeidsmarkt, ‘leiderschap’, en ‘samenwerken’ tussen generaties.

  • Peter Leijten

    (1978) werkt sinds 1999 bij NRC, vooral als eindredacteur. Momenteel is hij nieuwsmanager, wat betekent dat hij eindverantwoordelijk is bij het maken van de site en de krant. Eén keer per jaar is hij medemaker van De Grote NRC-Nieuwsquiz.

  • Jeanne Geerken

    (1996) werkt drie jaar bij NRC, als audioredacteur voor o.a. Tussen de regels en Onbehaarde Apen en als podcastrecensent. Vanuit de regiekamer stuurt ze Peter en Japke-d. aan, bemoeit ze zich met de inhoud of neemt ze het op voor haar generatie.

Productie

Presentatie: Japke-d. Bouma en Peter Leijten
Productie, redactie en montage: Jeanne Geerken
Eindredactie: Iddo Havinga en Mirjam van Zuidam
Muziek: Nozem Audio
Illustratie: Tijmen Snelderwaard
Vormgeving: Yannick Mortier