Terug naar de krant

Japke-d. denkt mee

Je wekelijkse reddingsboei in turbulente tijden. Japke-d. Bouma, de koningin van de kantoorjungle, geeft advies over het dagelijks leven.

di - 23 april 2024
Perfectionisten kampen met een imagoprobleem

Perfectionisten kampen met een imagoprobleem

Leeslijst podcast Japke-d. denkt mee

Perfectionisten hebben een slechte naam: ze zijn lastig in de omgang, het zijn zeikerds, controlfreaks – je wil ze niet in je buurt hebben. Maar zonder perfectionisten zou de hele wereld in elkaar lazeren, denkt Japke-d. Open hart-operaties zouden voortdurend mislukken, bruggen zouden zomaar instorten, en wie zou Wikipedia nog bijhouden? Daarom breekt Japke in deze aflevering een lans voor de perfectionist, de dappere collega die elke werkdag een eenzame maar belangrijke kruistocht bewandelt. 

Verder bespreken Peter en Japke hoe we perfectionisten wél kunnen waarderen, spelen ze het spel: ‘Is het een perfectionist of niet?’ en beantwoorden ze een luisteraarsvraag over Formule 1-boomers.

Presentatie:
Japke-d. Bouma en Peter Leijten
Productie, redactie en montage:
Jeanne Geerken
Muziek:
Nozem Audio
Illustratie:
Tijmen Snelderwaard

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in