Terug naar de krant

‘Lingerie is best funky op het moment’

Leeslijst rubriek

Wat wordt het? Ellen Hamers groeide op in de lingeriezaak van haar ouders en ziet dit voorjaar veel kleur.

Leeslijst

„Kleur!” zegt Ellen Hamers meteen, gevraagd naar de nieuwste ontwikkelingen op lingeriegebied. En zij kan het weten, want ze groeide op in de lingeriespeciaalzaak die haar ouders 53 jaar geleden begonnen: Esterella in Heerlen. Sinds 2001 is zij de eigenaar. „Vooral zachtblauw en felle tinten roze zie je dit voorjaar veel. Lingerie is best funky op het moment: veel merken hebben moderne grafische printjes en speelse details, zoals behabandjes met een glittertje of bloemetjes. Lingerie die echt gezien mag worden.”

„Vrouwen zijn in de coronaperiode comfortabeler beha’s gaan dragen en zijn nog steeds op zoek naar comfort. Je ziet steeds meer functionele beha’s die er toch leuk uitzien. Sportbeha’s worden ook steeds flitsender en kleurrijker. Jonge meiden sporten tegenwoordig vaak in alleen een sportbeha, zonder topje.”

„Toen ik hier begon, ging ons assortiment tot cupmaat DD, nu tot K. Als je vroeger een omvang van 65 had en een cupmaat H, dan kon je nergens terecht. Nu hebben de betere merken dat gewoon.”

Jonge meiden sporten tegenwoordig vaak in alleen een sportbeha, zonder topje.

De afgelopen jaren waren bralettes – triangelbeha’s zonder beugel of andere noemenswaardige steun – een grote trend. Die zijn nog steeds populair, zegt Hamers. „Ze maken ze tegenwoordig ook mét beugel, zodat ze ook voor grotere maten geschikt zijn. Wat broekjes betreft zijn shortjes en tailleslips geliefd. Naadloos, zodat ze niet tekenen onder je kleding. Maar de string verkoopt ook nog altijd goed hoor.”

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 4 maart 2023.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in