Terug naar de krant

Kattenspullen worden steeds esthetischer

Leeslijst rubriek

Wat wordt het? Kattenmeubels en -speelgoed van natuurlijke materialen die je interieur verrijken, zegt Lieke Meulendijks, eigenaar van ikmiauwvanjou.nl.

Leeslijst

„Als je niet oplet, heb je als kattenlief hebber je huis gauw vol staan met lelijke kattenspullen”, zegt Lieke Meulendijks, die zelf drie katten heeft. Daarom begon ze vijf jaar geleden ikmiauwvanjou.nl, een webshop met luxe, duurzamere kattenproducten die je huis niét ontsieren. De Poopoopeedo bijvoorbeeld: een eivormige kattenbak. „Een kattentoilet, maar ook echt een eyecatcher voor je woonkamer.”

In het begin moest ze hard zoeken naar dat soort spullen. „De laatste jaren komen er steeds meer mooie producten op de markt. Veel mensen zijn sinds corona hun interieur belangrijker gaan vinden en bereid om meer geld uit te geven aan mooie kattenspullen. Ook bij de gemiddelde dierenwinkel zijn krabpalen en manden inmiddels niet meer alleen van lelijk fleecemateriaal gemaakt.” De populairste krabpalen in Meulendijks’ webshop zijn van hout. „Met een minimalistische Scandinavische look.”

De grote trend? Kattenmeubels en -speelgoed van natuurlijke materialen. „Kurk, leer, hout, schapenwol, vilt. Ook karton heeft een vlucht genomen. Je ziet veel natuurtinten die opgaan in je interieur: beige, taupe en khaki bijvoorbeeld. Harde tinten als zwart en donkergrijs waren een tijdje geliefd, maar dat neemt nu af.”

Kattenmeubels gaan écht onderdeel van je interieur worden

Wat speelgoed betreft zijn kattenveertjes al een tijdje onverminderd populair. „Lichte kunststof springveertjes die je kat makkelijk de hele kamer door kan schieten. Dat spreekt bijna iedere kat aan. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, dus je ziet dat speelgoed met kattenkruid tegenwoordig vaak navulbaar is.”

Voor de komende tijd voorspelt ze meer en meer multifunctionele producten. „Bijvoorbeeld een kattenhuisje dat je ook als bijzettafel kunt gebruiken. Kattenmeubels gaan écht onderdeel van je interieur worden.”

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 4 februari 2023.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in