Terug naar de krant

NRC Vandaag

In NRC Vandaag praten presentatoren Floor Boon, Egbert Kalse en Gabriella Adèr je binnen twintig minuten helemaal bij over één onderwerp. Dat doen ze samen met de redactie van NRC.

do - 23 juni 2022
Oekraïne bij de EU? Een existentieel moment voor Europa

Oekraïne bij de EU? Een existentieel moment voor Europa

Leeslijst podcast NRC Vandaag

Vandaag begint in Brussel een grote top over de mogelijke toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie. Na maanden morren liet Nederland vorige week weten akkoord te gaan met Oekraïne als kandidaat-lidstaat. Maar daarmee zijn nog lang niet alle geopolitieke vragen opgelost. Europa-correspondent Clara van de Wiel legt uit wat er op het spel staat, voor Oekraïne, én voor Europa.

Lees ook Oekraïne krijgt zicht op EU, maar het kan nog jaren, decennia duren
Commissievoorzitter Von der Leyen en premier Rutte spraken donderdagavond beiden van een belangrijk signaal, zowel voor Poetin als voor Oekraïne.
Lees ook Is de EU wel klaar voor een nieuw rondje uitbreidingen?
In de Georgische hoofdstad Tbilisi wapperde naaste de eigen nationale vlag deze  donderdag ook de EU-vlag. Het land is geen lid, maar ambieert  het wel om toe te treden tot de Unie. Foto ZURAB KURTSIKIDZE/EPA
Lees ook Kamer vindt dat kabinet Oekraïense EU-ambities veel te laat steunt
Premier Mark Rutte tijdens het kamerdebat over de aanstaande Europese Top.
Lees ook ‘Als Europa Oekraïne laat vallen, ligt een grote oorlog in het verschiet’
Als Europa Oekraïne laat vallen, ligt een grote oorlog in het verschiet, zo waarschuwt de Oekraïense eerste viceminister van Buitenlandse zaken, Emine Dzjaporova.
Gast:
Clara van de Wiel
Presentatie:
Egbert Kalse
Redactie:
Mandula van den Berg
Montage:
Ruben Pest

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in