Terug naar de krant

‘NPO-voorzitter Frederieke Leeflang beveiligd na bedreigingen’

Leeslijst Nieuws
Publieke Omroep De bedreigingen komen volgens bronnen van BNR van sympathisanten van Ongehoord Nederland. Die omroep krijgt mogelijk een sanctie opgelegd van de NPO.
Leeslijst

Bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang van de publieke omroep wordt beveiligd vanwege bedreigingen die ze heeft ontvangen. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO aan persbureau ANP na berichtgeving van BNR.

Lees ook Nieuwe NPO-baas is Zuidas-topvrouw met stevig juridisch profiel
Frederieke Leeflang  volgt per 1 januari 2022 Shula Rijxman op als bestuursvoorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

De woordvoerder kan niks zeggen over de aard van de bedreigen, maar volgens bronnen van de BNR mediapodcast Koster & Van Dijk komen ze van sympathisanten van de omroep Ongehoord Nederland (ON).

De NPO wil ON een sanctie opleggen, omdat de ombudsman heeft geoordeeld dat de omroep de journalistieke code van de NPO heeft geschonden. Ombudsman Margo Smit concludeerde onder meer dat het programma Ongehoord Nieuws fungeert als doorgeefluik, omdat presentatoren niet actief doorvragen naar stellingen van (met name rechts-radicale) politici.

Het NPO-bestuur liet weten dat de conclusies van de ombudsman hen „echt zorgen baart” en zal op 27 juni een definitief oordeel vellen over de op te leggen sanctie. Het budget van ON kan met maximaal 15 procent worden gekort.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in