Terug naar de krant

Overstromingen in Kenia zorgen voor grote schade aan dorpen in het Mai Mahiu-gebied

Leeslijst In Beeld
Overstromingen Hevige overstromingen in Kenia zorgen voor grote problemen onder de lokale bevolking. Door het hoge water, dat ontstond doordat een geblokkeerde tunnel doorbrak, raakten meer dan 40.000 mensen ontheemd. Zeker 45 mensen kwamen om het leven en meer dan 75 Kenianen worden vermist.
Leeslijst
Een man in het plaatsje Ngondo loopt over een pijpleiding, met onder hem een overstroomde rivier. Veel huizen in Ngondo zijn beschadigd door de overstromingen.
Foto Daniel Irungu/EPA
De overstromingen vonden plaats in het Mai Mahiu-gebied, iets ten noordoosten van de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Door een tunneldoorbraak overstroomde een dam zeer plotseling, waardoor lokale bewoners niet op het naderende water konden anticiperen. Vooral vrouwen en kinderen kwamen om het leven. Keniaanse weerautoriteiten verwachten dat de schade de komende dagen zal toenemen omdat er in het gebied nog steeds veel neerslag valt.
Een man bij een kerk in het noordoostelijke plaatsje Mororo. De rivier de Tana stroomde daar over, waardoor het kerkcomplex onbegaanbaar werd.
Foto Andrew Kasuku/AP
Een inwoner van Ngondo draagt een bewusteloze, bijna verdronken vrouw op zijn rug.
Foto Daniel Irungu/ EPA
Inwoners van een dorp in het Mai Mahiu-gebied bekijken de schade. Overstromingen vaagden vrijwel hun hele dorp weg.
Foto Daniel Irungu/ EPA
Vrijwilligers van het Rode Kruis en lokale bewoners proberen in het dorp Kamuchira een lichaam onder een boom vandaan te halen tijdens een grootschalige reddingsoperatie.
Foto Daniel Irungu/ EPA
Inwoners van het Mathare-gebied redden een vrouw die bijna verdronk.
Foto Andrew Kasuku/ AP
Een man loopt door een zwaar beschadigd gebied bij het dorp Mai Mahiu.
Foto Daniel Irungu/ EPA
Een huis in het Mai Mahiu-gebied is door de overstromingen vrijwel volledig weggevaagd; alleen kleding aan een waslijn en een bed bleven op hun plek.
Foto Luis Tato/AFP
Een bewoner van Mai Mahiu bekijkt de schade aan een auto, die door de overstroming volledig vast is komen te zitten.
Foto Daniel Irungu/ EPA
Een vrouw met kat in haar met modder doordrenkte woning in een buitenwijk van de Keniaanse hoofdstad Nairobi.
Foto Monicah Mwangi/Reuters
De Keniaanse president William Ruto (in het rode hesje) spreekt inwoners van het Mai Mahiu-gebied toe die zijn getroffen door plotselinge overstromingen.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in