Terug naar de krant

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

Leeslijst In Beeld
De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat er op de Dag van de Aarde werd stilgestaan bij milieubescherming, sloegen in Londen koninklijke paarden op hol, werd Gaza getroffen door de zwaarste luchtaanvallen in weken en konden mensen een yogalesje volgen in het Louvre. Leeslijst Leeslijst
Een eiland in de Zuid-Chinese provincie Guangdong is overstroomd na hevige regenval. Tienduizenden mensen in het binnenland werden geëvacueerd.
Foto AFP
Paus Franciscus arriveert in de pausmobiel op het Sint Pietersplein in Vaticaanstad.
Foto Filippo Monteforte/AFP
Een vrouw kijkt naar het strand waar de 37ste editie van het internationale kitefestival plaatsvindt in de badplaats Berck-sur-Mer, in het Franse departement Pas-de-Calais.
Foto Sameer Al Doumy/ AFP
In het centrum van Londen sloegen deze week meerdere paarden uit de stallen van het koninklijk huis op hol. Bij een exercitie in de wijk Belgravia schrokken de dieren van vallend puin op een bouwterrein. Twee paarden, de zwarte Quaker en de witte Vida, zijn tijdens hun tocht door de stad ernstig gewond geraakt.
Foto Jordan Pettitt /AP
David Cameron, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, wordt onthaald op de luchthaven van Astana, de hoofdstad van Kazachstan. De landen willen nauwer gaan samenwerken op onder andere handel en veiligheid. Groot-Brittannië behoort tot de top tien van buitenlandse investeerders in Kazachstan. Sinds 2005 heeft de economie van Kazachstan 17 miljard dollar aan buitenlandse directe investeringen uit Groot-Brittannië ontvangen en vorig jaar alleen al ruim 795 miljoen dollar.
Foto Stefan Rousseau/ Reuters
Kinderen zitten aan de oever van de Seteit, een rivier in de Oost-Soedanese staat Gadaref. Door de oorlog dreigt in het land hongersnood. Op een conferentie in Parijs werd vorige week 2 miljard euro aan humanitaire hulp voor het land toegezegd. Maar volgens de Verenigde Naties is er 3,8 miljard euro nodig. 
Foto AFP
Migranten reizen boven op goederenwagons naar de Mexicaanse grensstad Ciudad Juárez, in de staat Chihuahua. Deze goederentrein, die van het zuiden van Mexico naar het noorden rijdt, wordt vanwege de gevaarlijke reis ook wel ‘la bestia’ genoemd, ‘het beest’.
Foto Herika Martinez/AFP
Een pro-Palestijnse demonstrant en student aan de universiteit van Texas wordt door de politie weggevoerd tijdens een demonstratie in de Amerikaanse stad Austin. Ook bij de universiteit van Ohio werd er deze week gedemonstreerd. Meerdere mensen werden gearresteerd.
Foto Nuri Vallbona/ Reuters
Palestijnse jongens doorzoeken een gebombardeerd gebouw in het zuiden van de Gazastrook. De gehele Gazastrook was dinsdag vrijwel de hele dag doelwit geweest van Israëlische luchtaanvallen en beschietingen door tanks. Dat meldde onder meer persbureau Reuters.
Foto Mohammed Abed/ AFP
Een transvrouw huilt tijdens een ceremonie op het Koovagamfestival in het gelijknamige dorp in de Indiase staat Tamil Nadu. Het festival staat in het teken van transvrouwen. Tienduizenden mensen komen jaarlijks op het achttiendaagse festival af.
Foto Ragul Krishnan/EPA
Politieagenten staan klaar met plastic handboeien bij een pro-Palestijns protest in de buurt van het huis van de Amerikaanse Senaatsleider Chuck Schumer in New York. De protesten werden georganiseerd door Joodse organisaties, waaronder Jewish Voice for Peace, die zich verzetten tegen de oorlog in de Gazastrook en het niet eens zijn met Schumers militaire steun aan Israël.
Foto Kena Betancur / AFP
Een lichaam bedekt met bloemen ligt op een brancard in het Nasser-ziekenhuis in Khan Younis in de zuidelijke Gazastrook.
Foto AFP
Een vrouw in kimono loopt door de struiken tijdens het Azalea-festival, waar drieduizend azalea's te zien zijn, in het Nezu-heiligdom in de Japanse hoofdstad Tokio.
Foto Kim Kyung-Hoon/Reuters
Familieleden en vrienden nemen afscheid van de Oekraïense militaire arts Nazarii Lavrovskyi op zijn begrafenis in Kiev.
Foto Sergei Supinsky/AFP
Een man sorteert afval bij een recyclingfabriek in de Pakistaanse stad Pesjawar. Op 22 april was het Earth Day, een internationale dag waarop er wordt stilgestaan bij het behoud van de natuur, een beter milieu en een gezond klimaat.
Foto Bilawal Arbab/EPA
Mensen nemen deel aan een yogales in het Louvre in Parijs. De les werd gegeven door de Franse choreograaf Mehdi Kerkouche.
Foto Stephanie Lecocq/Reuters

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in