Terug naar de krant

Zo fileer je een boek met verborgen verderfelijke boodschappen

Leeslijst recensie De Podcastclub

If books could kill luistert naar een podcast waarin een journalist en een jurist zelfhulpboeken fileren en pseudowetenschap tegen het licht houden. Het resultaat is fascinerend.

Leeslijst

The airport bestsellers that captured our hearts and ruined our minds” is hoe de Amerikaanse podcasters Michael Hobbes en Peter Shamshiri hun eigen serie samenvatten, en ik zou het niet beter kunnen doen. Boeken die iedereen koopt op het vliegveld en over praat maar waarin vaak klinkklare onzin staat.

If books could kill is hun podcast waarin ze populaire boeken van de bestseller- naar de snijtafel halen. (Denk aan: Lean in, The art of not giving a f*ck, The 5 Love Languages.) Hobbes en Shamshiri trekken de boeken helemaal uit elkaar. Vaak blijken de bestsellers vol te staan met conservatieve, homo-onvriendelijke, seksistische of ronduit racistische ideeën. Vooral Shamshiri, die jurist is, doet zijn huiswerk goed – hij las bijvoorbeeld óók een oudere uitgave van het boek dat ze bespraken, om te kijken hoeveel erger die versie was. Het betere recensiewerk.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in