Terug naar de krant

Ook bussen staan zaterdag drie minuten stil vanwege geweld tegen NS-medewerkers

Nieuws
Mishandeling Eerder lieten de NS en streekvervoerder Arriva al weten hun treinen zaterdagavond drie minuten stil te zetten. Bussen sluiten zich daar nu bij aan.
Leeslijst

In navolging van NS- en Arriva-treinen worden bussen van regionale streekvervoerders in Nederland zaterdagavond drie minuten stilgezet, uit solidariteit met NS-medewerkers die steeds vaker slachtoffer zijn van geweldsincidenten. De bussen zullen, net als de treinen, om 22.30 uur stilstaan. Onder meer bussen van Arriva, Keolis, Qbuzz, Transdev en EBS doen mee aan de actie.

„Hoewel regionale verschillen zichtbaar zijn in de incident-cijfers, vinden we het belangrijk om eensgezind een symbolische vuist te maken tegen agressie gericht op ov-personeel”, zegt een woordvoerder van Arriva tegen persbureau ANP. „Hiermee willen we echt een signaal afgeven naar medewerkers en reizigers dat we geweld tegen ov-personeel niet tolereren.”

Afgelopen zaterdag, rond 22.30 uur, werden op het traject tussen Delft en Den Haag een machinist en conducteur mishandeld door een groep jongeren. Er werden klappen uitgedeeld en de conducteur werd van een trap geduwd. In een verklaring schreef Wouter Koolmees, president-directeur van de NS, dat de mishandeling paste „in een schrikbarend patroon van bedreigingen en belagingen van onze collega’s”.

Zo werden vorig jaar ruim duizend geweldsincidenten tegen NS-medewerkers geregistreerd. Regionale streekvervoerder Arriva registreerde zo’n honderd incidenten.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in