Terug naar de krant

Afsluitdijk tijdelijk dicht na dodelijk verkeersongeval

Leeslijst Nieuws
Ongeluk Een auto kwam dinsdag in botsing met een tankwagen. De automobilist is overleden. De Afsluitdijk was tot ongeveer 15.30 uur dicht, aldus de ANWB.
Leeslijst

Op de Afsluitdijk is een automobilist overleden na een botsing met een tankwagen. De dijk die Noord-Holland en Friesland verbindt was tot ongeveer 15.30 uur in alle richtingen afgesloten, meldde de ANWB dinsdagmiddag op X. De overleden man was de bestuurder van de personenauto.

Zijn auto kwam rond 11.00 in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever in botsing met de vrachtwagen. De man werd nog gereanimeerd maar kon niet gered worden, vertelt een politiewoordvoerder aan persbureau ANP. Op live webcambeelden van de Afsluitdijk zijn hulptroepen te zien die met een groot wit scherm de verongelukte auto afschermen. Op weer andere beelden is te zien dat de weg bezaaid ligt met puin en brokstukken.

De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Automobilisten werden dinsdagmiddag tijdelijk geadviseerd om te rijden via Flevoland.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in