Terug naar de krant

Hoe word je vrolijk en blijmoedig?

Leeslijst recensie De Podcastclub

Wie redt Wilbert (en de rest van de mensheid)? werd helemaal blij van de tips van Donnie over hoe je een einde maakt aan het saaie, grijze en sombere leven. En iedereen thuis profiteerde mee.

Leeslijst

Wilbert Van de Kamp is 35 en ja, hoe zal hij het zeggen, van de mensheid wordt hij nou niet bepaald vrolijk. Hij is pessimistisch en worstelt al tijden met depressies. Een vriendin van hem, de doortastende Mette te Velde, is het vleesgeworden optimisme en vindt dat dat getreur en genavelstaar nou maar eens afgelopen moet zijn. Elke week heeft ze voor Wilbert, en dus ook voor alle sombere luisteraars een gast die troost en hoop biedt en Wilbert een concrete opdracht meegeeft in de podcast Wie redt Wilbert (en de rest van de mensheid)?

De eerste gast is de ultrapositieve rapper Donnie. Hij stort een warme woordenwaterval uit over de schuchtere, bedeesde Wilbert. Of zijn adviezen, waaronder „niet peinzelen, maar doen” en „elke dag iets doen waar je heeelemaaaaal geen zin in hebt” Wilbert uit het moeras trekken zullen we later in de serie weten. De verhalen van Donnie werken wel aanstekelijk, de stemming hier in huis werd er in ieder geval stukken beter op.

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 12 april 2024.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in