Terug naar de krant

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de maand

In Beeld
De fotoredactie van NRC selecteert elke maand de indrukwekkendste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Leeslijst
Rohingya-drenkelingen proberen zichzelf in veiligheid te brengen op een gekapseisd schip. Een Indonesisch reddingsschip redde tientallen drenkelingen van een omgeslagen boot. Het houten schip kapseisde langs het meest noordelijke puntje van de Indonesische kust, nabij Atjeh.
Foto Reza Saifullah / AP
Een man bidt tijdens de Ramadan midden in het zoutmeer Karum, gelegen in de Danakildepressie in de regio Afar in het noorden van Ethiopië. De Danakildepressie staat bekend als de en van de heetste en meest onherbergzame plekken op aarde, met temperaturen boven de 50 graden Celsius.
Foto Michele Spatari / AFP
Een moeder en broer van een omgekomen man huilen in het Al-Aqsa ziekenhuis in Deir al-Balah, een Palestijnse stad op in de Gazastrook.
Foto Doaa Rouqa / REUTERS
Carabinieri besturen de eerste op afstand bestuurbare robotpolitiehond. De hond kan explosieven onschadelijk maken en werd ingezet bij een bommelding in het gebouw van het Ministerie van Cultuur in Rome.
Foto Fabio Cimaglia / EPA
Acteur Ryan Gosling zingt het lied 'I'm Just Ken' van de film Barbie tijdens de uitreiking van de Oscars in het Dolby Theatre in Los Angeles. Gosling was genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol, maar die werd uiteindelijk gewonnen door Robert Downey Jr.
Foto Chris Pizzello / AP
Het meer Poza de la Becerra in Cuatro Cienegas in Mexico. Dit meer is een geologische anomalie die mogelijk wetenschappers kan helpen om meer te weten te komen over klimaatverandering.
Foto Daniel Becerril / Reuters
Een dronefoto van verwoeste bomen in Hemphill County, Texas. Een historisch grote bosbrand woedde in het noorden van de Amerikaanse staten Texas en Oklahoma. De brand is uitgegroeid tot de grootste die Texas ooit heeft gekend. Ook is het een van de hevigste branden die de Verenigde Staten ooit heeft meegemaakt.
Foto Adrees Latif / Reuters
Jongens met zilveren schmink op hun gezicht rijden op een scooter tijdens het Holifeest in de Indiase stad Mumbai. Holi is een hindoeïstische feestdag waarbij de lente en de overwinning van het goede op het kwade wordt gevierd.
Foto Hemanshi Kamani / Reuters
De 2,6 kilometer lange Francis Scott Key Bridge in de Amerikaanse stad Baltimore is ingestort nadat er een groot schip tegenaan gevaren was. Enkele werknemers die bezig waren met het vullen van gaten in het wegdek op de burg worden nog vermist.
Foto Maryland National Guard / Handout
Oekraïense militairen vuren een D-30 houwitser af op Russische troepen in de regio Cherson. In Rusland waren deze maand de presidentsverkiezingen. Ook in de bezette Oekraïense regio’s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja, en in het onlangs veroverde Avdiivka kwamen mobiele stembureaus bij burgers aan de deur.
Foto Serhii Nuzhnenko / Reuters
Militairen van de Nationale Garde houden immigranten tegen bij de Texaanse grens. Een Amerikaanse federale rechtbank besloot deze maand dat de staat Texas zijn eigen controversiële immigratiewet nog niet mag handhaven. De wet, die bekend staat als SB4, geeft Texas de macht mensen te arresteren op verdenking van het illegaal oversteken van de Amerikaans-Mexicaanse grens. Ook kunnen Amerikaanse autoriteiten immigranten vervolgen met de wet.
Foto Kaylee Greenlee Beal / Reuters
Familieleden van politieagent Luciana Pierre huilen tijdens haar herdenking in Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Pierre zou zijn omgekomen bij een aanslag van een bende. Haar lichaam is niet teruggevonden. Premier Henry besloot deze maand af te treden en onder dreiging van geweld niet meer terug te keren naar Haïti.
Foto Odelyn Joseph / AP
Dansers treden op tijdens Carnaval Des Deux Rives in de Franse stad Bordeaux. Het was dit jaar de 29e editie van de optocht waaraan duizenden mensen meedoen, met dit keer het thema 'Afrika'.
Foto Thibaud Moritz / AFP
Een vrouw slaat met een kind in haar armen op de vlucht in Port-au-Prince. De stad is volgens de humanitaire coördinator van de Verenigde Naties in het land, Ulrika Richardson, voor tachtig procent in handen van bendes.
Foto Clarens Siffroy / AFP
Cholita-klimmers beklimmen de Boliviaanse berg Huayna Potosi. Ze trainen voor het beklimmen van de Everest volgend jaar. De Cholita-klimmers zijn een groep Aymara-vrouwen die bergen beklimmen in Latijns-Amerika in traditionele klederdracht, om zo aandacht te vragen voor de rechten van inheemse vrouwen.
Foto Claudia Morales / Reuters
De voorzitter van de Assemblée Nationale, Yaël Braun-Pivet, bij aanvang van een bijeenkomst in het paleis van Versailles. Een overgrote meerderheid van de twee kamers van het Franse parlement (780 van de 925 parlementariërs) koos er tijdens een speciale stemming voor om de „gegarandeerde vrijheid van vrouwen om gebruik te maken van het recht op abortus” vast te leggen in de grondwet, als eerste land ter wereld.
Foto Christophe Petit Tesson / EPA

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in