Terug naar de krant

World Nature Photography Awards: de rauwe natuur uit alle hoeken van de wereld in beeld gevangen

Leeslijst In Beeld
Van imponerende roofdieren die hun prooi aanvliegen tot het ontroerende moederinstinct van een zebra. De World Nature Photography Awards 2024 toont de natuur in al zijn onbevangenheid.
Leeslijst
De winnende beelden en fotografen van de World Nature Photography Awards van dit jaar werden deze week bekendgemaakt. Inzendingen kwamen uit alle hoeken van de wereld. Van imponerende roofdieren die achter hun prooi aan vliegen tot het ontroerende moederinstinct van een zebra. Voor het eerst wordt dit jaar ook een selectie van de winnende afbeeldingen van dit jaar en afgelopen jaren online te koop aangeboden. De organisatie doet daarbij de belofte dat voor elk verkocht kunstwerk een boom zal worden geplant.
Deze foto van een zonnebadende hagedis op de kop van een leguaan, werd gemaakt tijdens een reis naar de Galápagoseilanden, waar veel van deze zeeleguanen en lavahagedissen leven.
Foto John Seager
Een beeld van de IJslandse wateren vanuit de lucht. Is het een prachtige olifant met wapperende leeuwenmanen? Of een leeuwenkop met vloeiende vlechten? De fotograaf laat het aan de verbeelding van de kijker over.
Foto Miki Spitzer
De Amerikaanse fotograaf Celia Kujala legt vast hoe een Californische zeeleeuwenpup bij de Mexicaanse Coronado-eilanden met een stuk plastic speelt. Ook daar bereikt menselijk afval de oceaan via zeestromingen.
Foto Celia Kujala
Geduldig wachtte deze fotograaf om de sierlijkheid en elegantie van deze luipaard nabij een vijver in Kenia vast te leggen.
Foto Richard Li
De fotograaf was deze zwarte zeeduivel regelmatig tegengekomen bij het duiken langs de kust bij het Australische Sydney en legde hem uiteindelijk vast op deze foto.
Foto Nicolas Remy
Traditionele steltvissers, die met name voor eigen gebruik vissen - zoals hier bij zonsondergang nabij de stad Koggala in Sri Lanka - vormen geen significante bedreiging voor de oceaan. De fotograaf probeerde het contrast vast te leggen tussen de waterbeweging en de bewegingloosheid van de vissers.
Foto Pavlos Evangelidis
Een beeld van het IJslandse strand met zijn zwarte zand en de majestueuze berg Vestrahorn.
Foto Ivan Pedretti
Een lokale gids bracht fotograaf Chatree Lertsintanakorn naar het Umphang Wildlife Sanctuary in de Thaise provincie Tak, waar hij hem deze plant liet zien in de vorm van een uil.
Foto Chatree Lertsintanakorn
Deze fotograaf wist precies het moment vast te leggen waarop deze groep kleurrijke Sally Light Foot-krabben zich schrap zetten voor een aankomende golf bij de Ecuadoraanse Galápagoseilanden.
Foto Bill Klipp
Elke winter emigreren enorme scholen haring van de open oceaan naar de fjorden van Noord-Noorwegen en trekken ze grote roofdieren aan, zoals deze vrouwelijke orka.
Foto Andy Schmid
Nubische steenbokken vechten aan de rand van de klif tegen de achtergrond van de prachtige bergen van de Zin-vallei in Israël.
Foto Amit Eshel
Een nestje gebouwd door een koppel honingzuigers op de veranda van een woonhuis in het Israëlische plaatsje Be’er Ora.
Foto Roy Wiesner
Een moederzebra probeert tevergeefs haar veulen weg te houden van een hongerige cheeta in het Maasai Mara-park in Kenia.
Foto Alex Brackx

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in