Terug naar de krant

Een betaalbare zeefdruk

Leeslijst rubriek de editie
De editie Op zoek naar betaalbare kunst? Kijk eens bij uitgevers van kunst-in-oplage. Dit keer: artlead.
Leeslijst

WAT Een zeefdruk op thermogevormd polystyreen van de Amerikaanse kunstenaar Sam Durant (62), 51,5×71,5 centimeter, in een oplage van dertig genummerde en gesigneerde exemplaren. Prijs: 850 euro (ingelijst 1.105 euro). Durant is een multimediakunstenaar die vaak de relaties tussen cultuur en politiek onderzoekt. Centraal in zijn praktijk staan handgetekende protestborden die de kunstenaar aantreft op historische foto’s van straatprotesten. Durant vertaalt deze borden naar lichtbakken.

OVER DE UITGEVER De in Brussel gevestigde kunstuitgeverij artlead is opgericht door Thomas Caron (44), tot 2014 conservator bij het S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Na een tijd in Californië te hebben gewoond miste Caron acht jaar geleden een plek om tentoonstellingen te maken. Hij begon aan een kunstproject in de openbare ruimte: een 50 vierkante meter groot billboard in Gent, dat om de drie maanden een canvas is voor een andere kunstenaar. Momenteel is de 78-jarige Amerikaan Joseph Kosuth de dertigste deelnemer van de Billboard Series. Uit het project vloeide Carons kunstuitgeverij voort.

OOK GETIPT De yoga-mat This is not what I wanted van de Britse kunstenaar David Shrigley (55). De 1,83 meter lange rubberen mat is uitgegeven in een editie van 300 exemplaren en kost 150 euro. Shrigley werd bekend met cartoon-achtige schilderingen met humoristische teksten. De volledige tekst op de yoga-mat: ‘Dit is niet wat ik wilde. Ik wilde iets anders. Ik weet niet precies wat ik wilde, maar ik wilde dit niet. Nu zeggen ze dat er niets aan te doen is en dat het te laat is. Dus moet ik hier tevreden mee zijn en jij ook.’

WEBSITE www.artlead.net

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 2 december 2023.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in