Terug naar de krant

En zo krijgen we die huid weer strak

Leeslijst rubriek

Wat wordt het Ook cosmetische behandelingen zijn trendgevoelig, de focus ligt minder op het gezicht. Annebeth Kroeskop is cosmetisch arts en deelt de laatste ontwikkelingen.

Leeslijst

Annebeth Kroeskop (40) is de cosmetisch arts van heel wat Bekende Nederlanders. Ze kent de laatste trends in haar vakgebied, maar wacht altijd een paar jaar tot de kinderziektes eruit zijn. In haar kliniek in Amsterdam ziet ze de focus steeds meer van het gezicht naar de rest van het lichaam verschuiven. „Mensen willen strakkere decolletés of knieën. We zien veel vrouwen met een strakke buik waarbij door zwangerschap of gewichtsverlies het velletje een beetje over de navel is gaan hangen. Met de Ulthera, een apparaat dat met geluidsgolven de collageenaanmaak stimuleert, krijgen we die huid weer strak. En er is veel vraag naar vaginale verstrakking, dat doen we met een laser. Het bleken van de huid rond de schaamstreek is weer voorbij. Een onprettig en kostbaar proces, met redelijk kort resultaat.”

Kroeskop is enthousiast over hybride fillers: „Je kunt twee dingen met fillers: het gezicht opvullen of een booster injecteren die de collageenaanmaak bevordert. Een combinatie van die twee blijkt heel effectief.” Ook populair: het combineren van die collageen stimulerende injectables met de Ulthera. „Daarmee kan iemand van vijftig eruitzien als dertig.

Het bleken van de huid rond de schaamstreek is weer voorbij. Een onprettig en kostbaar proces, met redelijk kort resultaat

„Twaalf jaar geleden deed ik veel fractional CO2-laserbehandelingen die je huid strakker en egaler maakt. Na een tijdje wilde niemand dat meer, je moet er twee weken van herstellen. Sinds de pandemie staan mensen er weer voor open. Het resultaat is voorspelbaar en dat vinden mensen fijn.”

Nieuw in haar kliniek zijn mensen met ‘Ozempic face’, het diabetesmedicijn dat gebruikt wordt om snel af te vallen. „Daar kun je een ingevallen gezicht van krijgen. Dat kunnen we makkelijk opvullen.”

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 3 juni 2023.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in