Terug naar de krant

Felipe Romero Beltrán wint Foam Paul Huf Award

Leeslijst artikel
Zijn werk was afgelopen zomer nog te zien op Breda Photo, waar hij foto’s toonde van een groep jonge immigranten die de zeegrens tussen Marokko en Spanje waren overgestoken en in Sevilla wachtten op toegang tot Europa. Jonge mannen gevangen in een juridische limbo, met een onzekere toekomst in het vooruitzicht. Felipe Romero Beltrán (1992, Bogotá, Colombia) werkt al jaren, in diverse series en op verschillende plekken, aan zijn project over immigranten en is de winnaar van Foam Paul Huf Award 2023. Romero Beltrán is de eerste Zuid-Amerikaanse fotograaf die de prijs wint. Het juryrapport: ,,De jury was gefascineerd door het werk van Felipe Romero Beltrán vanwege de scherpzinnige maatschappijkritiek en het zeer ontroerende verhaal over het expressieve potentieel van het menselijk lichaam. Romero Beltrán werkt aan langetermijnprojecten die vaak voortkomen uit politieke spanningen over grenzen en migratie en die de nadruk leggen op het lichaam en de controle die een immigrant daar nog zelf over heeft.” Romero Beltrán wint een bedrag van 20.000 euro en een solotentoonstelling in Foam in 2024.
Leeslijst
Foto uit de serie ‘Bravo’, (2021) over de Rio Bravo, toegangspoort en obstakel voor Mexicanen die naar de VS willen.
Foto Felipe Romero Beltrán
Foto uit de serie ‘Bravo’, (2021) over de Rio Bravo, toegangspoort en obstakel voor Mexicanen die naar de VS willen.
Foto Felipe Romero Beltrán
Serie ‘Dialect’ (2020), over een groep jonge immigranten die de zeegrens tussen Marokko en Spanje is overgestoken en in Sevilla wacht op toegang tot Europa.
Foto Felipe Romero Beltrán
Warning zone, uit de serie Reducción (2019). In de serie ´Reducción’ onderzoekt Romero Beltrán de manieren waarop immigranten die zonder papieren in Spanje verblijven onder druk worden gezet en worden opgejaagd door de politie. Plekken in de stad waar veel ongedocumenteerde immigranten leven, worden ‘warning zones’ genoemd.
Foto Felipe Romero Beltrán

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in