Terug naar de krant

Pecel Madiun

Leeslijst rubriek Thuiskok
Leeslijst

U kunt deze gemengde groenten met pittige pindasaus zo eten of als bijgerecht serveren. Maal de knoflook, sjalot, lomboks, rawits en de kentjoer met het zout en de trassi in een vijzel tot een fijne boemboe. Haal de boemboe uit de vijzel en zet opzij.

Maal dan de vliespinda’s in de vijzel fijn. Verhit wat olie in een wok op middelhoog vuur en fruit er de boemboe ongeveer 5 minuten in. Voeg de gemalen pinda’s, palmsuiker, tamarindepulp met het weekwater, de limoenblaadjes en 500 milliliter water toe aan de wok en breng de saus aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat nog 15 à 20 minuten zachtjes koken. Breng intussen een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Blancheer achtereenvolgens de sperziebonen 2 minuten, de spitskool 1 minuut, de waterspinazie 30 seconden en de tauge eveneens 30 seconden.

Neem de groenten met een schuimspaan uit de pan, spoel na onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel de geblancheerde groenten met het citroenbasilicum over een schaal en lepel er wat van de saus over. Hussel goed door elkaar en serveer met de rest van de saus.

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 23 juni 2022.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in