Terug naar de krant

Grace Ives’ soundtrack voor een tienerfilm

Leeslijst recensie Pop Jazz World
Leeslijst

Een onbekende zangeres die bij de eerste noten van haar album zowel vertrouwd klinkt als aangenaam nieuw: op haar tweede album Janky Star combineert de New Yorkse Grace Ives klassieke popgenres (r&b, girl group-stijl) met een ambachtelijke aanpak. Het resultaat klinkt als de soundtrack voor een tienerfilm, gemaakt op tweedehands apparatuur in de huiskamer. ‘On The Ground’ is een luchtig popnummer waar merkwaardig zuigende geluiden doorheen krioelen. De zang in liefdeslied ‘Isn’t It Lovely’ klinkt als een koerende duif, maar Ives’ kwelende stem wordt geneutraliseerd door een ironische ondertoon (‘Isn’t it lovely baby, to wake up beside you’), terwijl vogeltjes overdadig kwetteren op de achtergrond.

Ives houdt van een rudimentair drumgeluid. Voor veel liedjes gebruikte ze een computer waarbij de snaredrum klinkt als een kartonnen doos. Maar ook dat past bij de huiselijk sfeer die Ives ons gunt.

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 23 juni 2022.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in