Terug naar de krant

Thuiskok Sambal goreng udang pete

Leeslijst rubriek Thuiskok
Leeslijst

Het recept voor deze in sambal gebakken garnalen met petehbonen is van Maureen Tans moeder. Als tip geeft Tan mee dat u in plaats van garnalen ook noordzeekrab of mosselen kunt gebruiken.

Verhit wat olie in een wok op middelhoog vuur en fruit daar de knoflook, sjalotten, lomboks en de rawits ongeveer 5 minuten in. Voeg de salamblaadjes, limoenblaadjes, laos en de trassi toe en fruit nog 3 minuten. Voeg de sambal oelek en de tomaten toe en fruit nog 5 minuten. Voeg de kokosmelk, palmsuiker, tamarindepulp met het weekwater en de petehbonen toe en breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel tegen de kook aan. Zet dan het vuur laag en laat de saus iets inkoken.

Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de garnalen met zout en peper en verdeel ze in een enkele laag in de hete olie. Keer de garnalen zodra ze roze beginnen te kleuren om en bak ze nog 1 minuut op de andere zijde. Meng de garnalen door de saus en warm het geheel kort nog even goed door. Voeg wanneer je wat meer saus wilt eventueel enkele eetlepels water toe.

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 22 juni 2022.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in