Terug naar de krant

Rutte: Kamerleden zouden naar demonstraties moeten kunnen

Leeslijst Nieuws
Leeslijst

Premier Mark Rutte (VVD) vindt het „niet goed” dat sommige Kamerleden niet bij de boerenprotesten aanwezig kunnen zijn. Dat heeft hij woensdag tegen RTL Nieuws gezegd. Demonstreren is volgens de premier een groot recht dat bij de democratie hoort. Kamerleden zouden ook in staat moeten zijn om bij een demonstratie aanwezig te zijn, vindt Rutte.

Kamerleden Tjeerd de Groot (D66), Thom van Campen (VVD) en Derk Boswijk (CDA) kregen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) het advies om niet naar het boerenprotest te gaan omdat hun veiligheid daar niet gegarandeerd kon worden. Boswijk was volgens persbureau ANP toch aanwezig in Stroe. Volgens hem was het „geen optie om niet te gaan”.

Correctie (22 juni 2022): In een eerdere versie van dit artikel stond abusievelijk Derk van Boswijk. Dat is hierboven aangepast.

Lees ook ‘Op veel plekken trekkers op de weg, maar drukte neemt af’
Teruglezen: de boerenprotesten in Stroe

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in