Terug naar de krant

Politie: boeren weer massaal op de snelweg met hun trekkers

Leeslijst Nieuws
Leeslijst

Boeren rijden weer massaal met trekkers op de snelweg, terwijl dat nadrukkelijk niet is toegestaan. De organisatoren van het protest weten van dat verbod, meldt de politie Gelderland op Twitter. De politie zegt niet alle trekkers van de snelweg te kunnen geleiden, maar probeert waar dat veilig kan wel te handhaven. Op de snelweg zouden momenteel „gevaarlijke situaties en enorme hinder” worden veroorzaakt.

Rijkswaterstaat meldt dat boeren de snelweg A6 bij Emmeloord in beide richtingen blokkeren met trekkers. De verwachting is dat de avondspits veel last gaat ondervinden van naar huis terugkerende boeren. Het inhoudelijke programma van de demonstratie is inmiddels afgelopen, maar sommige boeren blijven nog voor een liveoptreden van een band.

Twitter avatar POL_Gelderland Politie Gelderland Ook vanmiddag is het verboden om met trekkers op de snelweg te rijden. Dat hebben we al nadrukkelijk gedeeld: o.a. met de organisatoren van het boerenprotest. We zien dat het toch massaal gebeurt en dat veroorzaakt gevaarlijke situaties en enorme hinder. 1/3
Lees ook Gewonden bij ernstig ongeval tussen trekker en vrachtwagen op A12
Teruglezen: de boerenprotesten in Stroe

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in