Terug naar de krant

Hoofdverdachte in zaak martelcontainers Robin van O. overleden

Leeslijst Nieuws
Drugscriminaliteit Robin van O. was volgens justitie de leider van een criminele groep die martelcontainers inrichtte.
Leeslijst

Robin van O., een van de hoofdverdachten in de zaak over de martelcontainers in het Brabantse Wouwse Plantage, is dinsdag overleden. Dat bevestigt zijn advocaat aan persbureau ANP na berichtgeving in Het Parool. De rechtszaak tegen de voormalige Utrechtse sportschoolhouder werd in december al uitgesteld omdat hij te ziek was om de zitting bij te wonen. Van O. (41) lag al in het ziekenhuis en overleed daar aan de gevolgen van een melanoom.

De uit Utrecht afkomstige Van O. hoorde bij ‘de alliantie’: verschillende criminele groepen die samenwerkten tegen topcrimineel Ridouan Taghi, die in 2020 werd aangehouden in Dubai. Van O. zou op een dodenlijst van Taghi hebben gestaan. Zijn sportschool werd daarom meerdere keren beschoten. In juni 2020 wordt Robin van O. samen met mede-verdachte en cokesmokkelaar Roger P., ook wel bekend als Piet Costa, aangehouden. P. werd gezien als de opdrachtgever voor het bouwen van de martelcontainers, Van O. als ‘hoofdaannemer’.

In de zomer van 2020 ontdekte de politie zeven zeecontainers die waren omgebouwd tot gevangeniscellen. Alle containers, die in een loods vlak bij het dorp in de buurt van Bergen op Zoom werden aangetroffen, waren geluiddicht en dichtgetimmerd. In een daarvan stond een vastgeschroefde tandartsstoel, lagen knipscharen en waren handboeien aan het plafond bevestigd. De politie vermoedde dat criminelen de containers wilden gebruiken om rivalen te martelen.

Lees ook De sportschoolhouder en cocaïnebaas die Taghi in de gaten hield
De tandartsstoel in een martelcontainer in het Brabantse Wouwse Plantage. Volgens justitie is Robin van O. verantwoordelijk voor de bouw van deze martelkamers.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in