Terug naar de krant

Eerste boeren zijn onderweg om te demonstreren

Leeslijst Nieuws
Leeslijst

De eerste boeren zijn woensdagochtend onderweg om te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Sommigen zijn direct op weg gegaan naar het Gelderse plaatsje Stroe, waar de grootste protestacties worden verwacht. Enkele tientallen demonstranten hebben zich verzameld op het Malieveld in Den Haag, waar boeren hadden aangekondigd te ‘ontbijten’. Daarna zouden zij ook op weg gaan naar Stroe. Op het Malieveld zijn naast boeren ook sympathisanten en een aantal Tweede Kamerleden aanwezig.

Hoewel de boeren door de politie en Rijkswaterstaat zijn opgeroepen niet over de snelweg te rijden met tractoren, gebeurt dit op sommige plekken toch. Op het Zeeuwse gedeelte van de A58 zou vanochtend een groep boeren door de politie begeleid zijn, meldt Omroep Zeeland. Ook op de A2 in Brabant reden volgens Rijkswaterstaat vanochtend „een paar honderd” tractoren, zo laat ANP weten.

Het einde van de A12 richting Den Haag is afgesloten, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Wie op de weg tractoren tegenkomt, wordt aangeraden langzamer te rijden en afstand te houden. „Waar tractoren rijden, zien we wel hinder. Het verkeer stroopt zich dan op en rijdt er langzaam.”

Op het Malieveld in Den Haag is NRC-redacteur Titia Ketelaar aanwezig:

Twitter avatar titia_k Titia Ketelaar Het #boerenprotest is in kleine vorm neergestreken op het Malieveld: een tractor, aantal boeren (en meer sympathisanten), en aantal Tweede Kamerleden https://t.co/hDa60BhWaT
Lees ook Kamerleden niet naar boerenprotest vanwege veiligheid
Teruglezen: de boerenprotesten in Stroe

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in