Terug naar de krant

D66’er De Groot niet naar protest, NCTV kan veiligheid niet garanderen

Leeslijst Nieuws
Leeslijst

Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot van D66 gaat woensdag niet naar het boerenprotest in Stroe, omdat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zijn veiligheid niet kan garanderen. Dat schrijft het Kamerlid woensdag op Twitter. De Groot was degene die in 2019 opriep de veestapel te halveren om te voldoen aan de stikstofdoelen, waardoor veel boosheid van boeren destijds en de afgelopen jaren direct tegen hem was gericht.

De Groot zegt niet naar de boerendemonstratie te kunnen, omdat de NCTV hem een negatief advies heeft gegeven. „De terreineigenaar zegt dat iemand met een ‘andere mening’ niet welkom is, ondanks uitnodiging die ik ontving”, aldus het Tweede Kamerlid. „Zo kunnen parlementariërs hun werk niet doen. Geldt in ons land dan toch ‘t recht van de trekker?” De NCTV was niet direct bereikbaar voor NRC en kon daarom niet bevestigen dat er inderdaad een negatief advies is uitgegeven.

Lees ook Kamerleden niet naar boerenprotest vanwege veiligheid
Teruglezen: de boerenprotesten in Stroe

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in