Terug naar de krant

‘Op gezichten zie je weer echt kleur’

Leeslijst rubriek

Wat wordt het? Visagist Kathinka Gernant (49), vertelt hoe we ons dit najaar gaan opmaken

Leeslijst

Visagist en haarstylist Kathinka Gernant (49) werkt voor modebladen en op modeshows. Bij de laatste modeweken in Parijs en Milaan maakte ze deel uit van het team van Peter Philips, die de make-up ontwierp voor de shows van Fendi, Christian Dior, Raf Simons en Acne Studios. Dit is wat ze er zag:

„Monden zijn de afgelopen tijd verborgen geweest door mondkapjes, dus het is logisch dat ze nu benadrukt worden. Dat gebeurt met uitgesproken, diepe kleuren: hardroze, dieprood, donkerrood. Eventueel kunnen er ook nog glitters overheen. Je kunt je mond iets voller laten lijken door hem helemaal te bedekken met lippotlood voordat je lipstick aanbrengt. Zorg wel dat het potlood niet donkerder is dan de lipstick. Aan de buitenkant kun je het een beetje vervagen met een wattenstaafje, zodat het nog iets over de randen gaat zonder dat er onnatuurlijk uitziet

„Het is lang zo geweest dat als de mond een opvallende kleur kreeg, de rest van het gezicht rustiger bleef, maar dat hoeft niet meer. Bij opvallende lippen zie je nu ook kleur op de ogen: oogschaduw, gekleurde eyeliner, soms meerdere kleuren eyeliner bij elkaar. Ook op de wangen, langs de jukbeenderen en op slapen zie je weer echt kleur – rood, geel, roze – in plaats van de natuurlijke tinten die de laatste tijd werden gebruikt voor shaping. Het doet me erg denken aan de jaren zeventig en vroege jaren tachtig, toen gezichten ook zo’n kleurexplosie konden zijn. Het is een trend die uitnodigt om flink te experimenteren. Ik word er vrolijk van.”

Een versie van dit artikel verscheen ook in NRC Handelsblad van 6 november 2021.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in