Luister de trailer

Of meer van onze podcasts in de NRC Audio-app.

In Tussen de regels bespreekt de boekenredactie van NRC wekelijks een boek met een gast uit de literaire wereld of daarbuiten. Spraakmakende romans en intrigerende non-fictie, moderne en klassieke schrijvers, poëzie en geschiedenis. In de sfeer van een literaire salon doe je nieuwe inzichten op over de boeken die je al hebt gelezen of nog op je verlanglijstje staan. En vooral over wat er tussen de regels staat.

De aankomende negen weken bespreken we boeken die de wereld veranderden, elk op een eigen manier en binnen een andere discipline. Wat maakt deze boeken zo revolutionair en welke lessen kunnen we er vandaag uit putten?

Afleveringen

Hosts

  • Michel Krielaars

    jarenlang correspondent in Rusland. Hij schrijft boeken, verhalen en won de Bob den Uyl-prijs voor reisboek over Rusland, waarbij hij Tsjechov zijn gids liet zijn.

Productie

Productie, redactie en montage is in handen van Jeanne Geerken. Ze studeerde Amerikanistiek en werkte eerder bij het VPRO-programma Nooit Meer Slapen. Voor NRC werkt zij als audioredacteur en podcastrecensent.